Bing Wildlife Quiz

Posted on

If you want to test your knowledge about wildlife, you are able to try taking wildlife quiz on Bing quiz. We think that taking wildlife quiz is a good option for you to spend your spare time.

Wildlife Quiz – Questions and Answers

Below, we have some examples of quiz questions about wildlife in the form of multiple choices.

Bing Wildlife Quiz

1. The Charity Bird Hospital was built in 1926 as a first aid centre. In 1057, it became a charity hospital for birds. Where is it located?

A. Delhi
B. Madras
C. Patna
D. Satna

Answer: A. Delhi

2. Name the only animal on earth known to contract leprosy:

A. Ninebanded Armadillo (Dasypus novem– cinctus)
B. Elk (AIces alces)
C. Tiger (Panthera tigris)
D. King Cobra (Ophiophagus hannah)

Answer: A. Ninebanded Armadillo (Dasypus novem – cinctus)

3. Name the tiger specialists who given the first photographic evidence of the role of the male tiger in post natal care and peaceful interaction with its cubs, so that refuting charges against it of infanticide:

A. Kailash Sankhala and Guy Mountfort
B. Valmik Thapar and Fateh Singh Rathore
C. Jim Corbett and Keshri Singh
D. H.S. Panwar and Gustav Krik

Answer: B. Valmik Thapar and Fateh Singh Rathore

4. Signify the person who wrote against the exhibition of trick, performing animals in a zoo: A zoo is not a circus and a zoo director has no business to be a ringmaster:

A. Kailash Sankhala
B. Peter Jackson
C. Charles McDougal
D. Theodore H. Reed

Answer: A. Kailash Sankhala

5. What strategy is taken to keep populations of the African elephant in balance with native vegetation of reserves

A. Culling
B. Live (trapping and translocation)
C. Habitat manipulation
D. Removal of competing species

Answer: A. Culling

6. Who wrote My Life: My Trees?

A. Joy Adamson
B. Richard St. Barbe Baker
C. Konard Lorenz
D. K.M. Tewari

Answer: B. Richard St. Barbe Baker

7. In which realm does most of the Asian continent fall?

A. Nearctic realm
B. Neotropical realm
C. Palaearctic realm
D. Oriental realm

Answer: C. Palaearctic realm

8. During the ice sheeted Pleistocene age, several areas escaped from being covered by ice and acted as habitat islands that isolated from one another for long times and gave rise to several new species. What are those habitat islands called?

A. Pleistocene refugium
B. Ancient island
C. Green island
D. Islands of refuge

Answer: A. Pleistocene refugium

9. Name the endemic tree of Mauritius that stopped propagation, supposedly due to the extinction of the bird dodo (Raphus cucullatus), as seeds could germinate only when eaten and passed through the digestive tract of this bird:

A. Manilkara zapota
B. Calvaria major
C. Erythroxylon coca
D. Azadirachta indica

Answer: B. Calvaria major

10. Which tree produces the heaviest wood in the world?

A. Black Iron Wood (Olea laurifolia)
B. Balsa (Ochroma pyramidale)
C. Durian (Durio zibethinus)
D. Mango (Mangifera indica)

Answer: A. Black Iron Wood (Olea laurifolia)

11. Which is the animal to have 4 horns in the world?

A. Elk (Alces alces)
B. Chausingha (Tetracerus quadricornis)
C. Black Buck (Antilope cer– vicapra)
D. Bharal (Pseudonis nayaur)

Answer: B. Chausingha (Tetracerus quadricornis)

12. Name the only country in the world where both the lion (Panthera leo) and the tiger (Panthera tigris) are discovered in the wild:

A. Uganda
B. Zaire
C. Pakistan
D. India

Answer: D. India

13. A revolutionary but infamous step is being taken in Namibia under the aegis of the Operation Bicornis to save the black rhino from eventual extinction from horn poaching. What is the strategy?

A. Tranquilizing and dehorning
B. Ranching all rhinos
C. Keeping all rhinos in zoos
D. Electrifying the fences of rhino reserves

Answer: A. Tranquilizing and dehorning

14. Name the tanker which gutted itself on Bligh Reef and spilled about 11 million gallons of crude oil into Alaska’s Prince William Sound on March 24, 1989.

A. Sagar Kanya
B. Exxon Valdez
C. Amoco Cadiz
D. Hathi

Answer: B. Exxon Valdez

15. Which bird constructs the biggest unit nested structure in this world?

A. Red– billed Quelea (Quelea quelea)
B. Sociable Weaver (Philetairus socius)
C. Mountain Drongo (Chaetorhynchus papuensis)
D. Ostrich (Struthio camelus)

Answer: B. Sociable Weaver (Philetairus socius)

16. The Hawaiian goose is an endemic bird of the Hawaiian Archipelago. About 1500 captive bred birds have been reintroduced in the wild to save the species from extinction. What is the famous name of this bird?

A. Nene
B. Puaiohi
C. Kakapo
D. Tota

Answer: A. Nene

17. Name a snake discovered in South America that looks identical to the green python (Chondropython viridis) of New Guinea and Australia:

A. King Cobra (Ophiophagus hannah)
B. Reticulated Python (Python reticulatus)
C. Emerald Tree Boa (Corallus caninus)
D. Black Mamba (Dendroapsis polylepsis)

Answer: C. Emerald Tree Boa (Corallus caninus)

18. Which group of fish that can remain out of water for the longest duration?

A. Salmon
B. Mudskipper
C. Hilsa
D. Shark

Answer: B. Mudskipper

19. Which fish was utilized as an indicator of the levels of cadmium, mercury and zinc in the polluted waters of Germany?

A. Golden Dragon (Scleropagas formosus)
B. Gold Fish (Carassius auratus)
C. Mosquito Fish (Gambusia affinis)
D. Rabbit Fish (Siganus oramini)

Answer: B. Gold Fish (Carassius auratus)

20. Which terrestrial animal that has the longest gestation period in the world?

A. Alpine Salamander (Salamandra atra)
B. Indian Elephant (Elephas maximus)
C. African Elephant (Loxodonta africana)
D. Tiger (Panthera tigris)

Answer: A. Alpine Salamander (Salamandra atra)

21. Which is the world’s largest butterfly?

A. Birdwing Butterfly (Ornithopteria allottei)
B. Swallow– tail (Papilio machan)
C. Alexandra Birdwing (Ornithopteria alexandrae)
D. Monarch Butterfly (Danaus plexippus)

Answer: C. Alexandra Birdwing (Ornithopteria alexandrae)

22. Which is the largest private international nature conservation organization in the world?

A. Bombay Natural History Society
B. World Wide Fund for Nature
C. Audubon Society
D. Ranthambhore Foundation

Answer: B. World Wide Fund for Nature

23. Which is the world’s longest reptile?

A. King Cobra (Ophiophagus hannah)
B. Reticulated Python (Python reticulatus)
C. Emerald Tree Boa (Corallus caninus)
D. Black Mamba (Dendroapsis polylepsis)

Answer: B. Reticulated Python (Python reticulatus)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *