Bing Quiz Recycling

Posted on

We have a list of questions which might seem interesting to you. We aim to expand the list after we find more useful recycling quizzes. It will be fun to test your knowledge in the recycling niche if you are new to this. These questions asked in this recycling quiz are for the beginners and experienced players too. So, let us get started!

Recycling Quiz – Questions and Answers

Here is a list of questions about recycling in the form of multiple choices:

Bing Quiz Recycling

1. Which item below does not belong in the recycling bin?

A. Plastic milk jug
B. Plastic soda bottle
C. Laundry detergent bottle
D. Styrofoam cup

Answer: D. Styrofoam cup

2. Which aluminum item is not recyclable?

A. Soda Cans
B. Pots and Pans
C. Aluminum Foil
D. Aluminum Pie Pans

Answer: B. Pots and Pans

3. When is America Recycles Day?

A. December 25
B. November 15
C. July 4
D. February 14

Answer: B. November 15

4. Who should you call for further information on recycling?

A. Police Department
B. Centre County Solid Waste Authority
C. Fire Department
D. Humane Society

Answer: B. Centre County Solid Waste Authority

5. What does it mean to reduce?

A. Utilize something over and over again.
B. Utilize less of something, making smaller amounts of waste.
C. Make something into something new.
D. Make something ugly into something beautiful.

Answer: B. Utilize less of something, making smaller amounts of waste.

6. What does it mean to reuse?

A. Cleaning up a mess.
B. Create something into something new.
C. Utilize less of something, making smaller amounts of waste.
D. Utilize something over and over again

Answer: D. Utilize something over and over again

7. What does it mean to recycle?

A. Create something into something new.
B. Utilize something over and over again.
C. Utilize less of something, creating smaller amounts of waster.
D. Make something which can clean your room

Answer: A. Create something into something new.

8. Which of the following is not recyclable material?

A. Paper
B. Plastic
C. Food
D. Metal

Answer: C. Food

9. Which of the following is bad for our environment?

A. Recycling
B. Littering
C. Reducing
D. Reusing

Answer: B. Littering

10. How much energy would 1 recycled tin can save?

A. Enough to power a cell phone for 18 hours.
B. Enough to power a TV for three hours.
C. Enough to power the lamp for six hours.
D. Enough to power a TV for six hours.

Answer: B. Enough to power a TV for three hours.

11. Which of these numbers could you not recycle?

A. 1
B. 3
C. 5
D. 7

Answer: D. 7

12. Which country recycles the highest proportion of its household waste?

A. Australia
B. United Kingdom
C. Austria
D. United States

Answer: C. Austria

13. Which one of these items below was not in the top number of pieces of rubbish collected in the 2010 Clean Up Australia Day?

A. Plastic bags
B. Metal bottle caps
C. Cigarette butts
D. Glass pieces

Answer: A. Plastic bags

14. In annual Clean Up surveys, why is polystyrene counted separately from other plastic?

A. It floats on water
B. It is toxic
C. It is a different color
D. All of the above

Answer: B. It is toxic

15. Which of these items should not go in the compost heap?

A. Coffee grounds
B. Vacuum cleaner waste
C. White paper bags
D. Meat scraps

Answer: D. Meat scraps

16. You are able to recycle most plastic bottles, but should you also recycle the plastic bottle tops?

A. No
B. Only in some states
C. Yes
D. Yes, if still attached to their bottle

Answer: A. No

17. How many times can glass be recycled?

A. 10 times
B. Indefinitely
C. 80 times
D. 20 times

Answer: B. Indefinitely

18. How long does it take to recycle an aluminum can?

A. Seven days
B. One month
C. Two months
D. Six months

Answer: C. Two months

19. How many people said that they have at least 5 non reusable drinks in their dorm?

A. 85%
B. 61%
C. 42%
D. 11%

Answer: B. 61%

20. How many people on Milner’s second floor reported to recycle “nearly always”?

A. Everyone
B. 2/3
C. 1/3
D. No one

Answer: B. 2/3

Other Questions of Recycling Quiz

Here is a list of other questions for recycling quiz:

1. How many cardboard and paper are thrown away each year in the United States?

A. 650 Million tons.
B. 250 Million tons.
C. 850 Million tons.
D. 50 Million tons.

2. What percentage of products shipped in the United States are shipped in corrugated boxes?

A. 90%
B. 25%
C. 75%
D. 62%

3. Can you recycle aluminum cans?

A. Yes
B. No

4. Are Wine Bottles Recyclable?

A. Yes
B. No

5. You have been clothes shopping. Can you recycle those shopping bags?

A. Yes
B. No

6. Should soft plastic bags go in the yellow bin?

A. Yes
B. No

7. What Goes Into The Green Bin?

A. Food and Garden Waste
B. Steel Waste
C. Metal Waste
D. Plastic Waste

8. Which of the items below can be recycled?

A. Plastic Bottles and Paper Bag
B. Food
C. Video Tapes
D. Ceramics

9. Which of the items below is occasionally recycled into fibers for carpets or clothing?

A. Plastic Bottles
B. Computers
C. Aluminum Cans
D. All of the above

10. Gold is occasionally recovered from recycling which of the following materials?

A. Paper
B. Aluminum Cans
C. Computers
D. All of the above

11. What is a benefit of recycling?

A. Fewer Resources are Taken from Earth
B. Less Pollution
C. There is Less Trash Filling Up Landfills
D. All of the above

12. Based on the EPA, the average person generates this amount of waste per day.

A. 1.2 Pounds
B. 4.40 Pounds
C. 3.8 Pounds
D. 10 Pounds

13. Which Country that cannot import foreign garbage?

A. Germany
B. Japan
C. Australia
D. China

14. In relation to recycling, what does MRF stand for?

A. Motorcycle Riders Foundation
B. Materials Research Foundation
C. Materials Recovery Facility
D. None of the above

15. How many trees are saved from recycling two tons of paper?

A. Between 2-3
B. Between 8-9
C. Between 12-14
D. Between 17-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *