Bing Golden Globes Quiz

Posted on

The Golden Globe Awards ceremony became a night of glamor, celebrities, and fashion. By the way, how well do you know the Golden Globes? If you want to test your knowledge about Golden Globes on Bing, you are able to try taking this quiz.

Golden Globes Quiz

1. 2021 Golden Globes best-animated movie, “Soul,” created history as what?

A. The first Pixar movie to win the best score.
B. The first Pixar movie to win a Golden Globe.
C. The first Pixar movie to have a Black character in the lead.
D. The first Pixar movie to have a dead character.

Answer: C. The first Pixar movie to have a Black character in the lead.

Explanation: Need to know that Soul is the first Pixar movie to have a Black character in the lead.

Another fact: Also, it is the first feature-length film from Pixar which was released as a Disney plus Original, without wide theatrical distribution.

2. How many of the 87-person 2021 Hollywood Foreign Press Association voting body members were Black?

A. None.
B. 2.
C. 4.
D. 10.

Answer: None

Explanation: The Los Angeles Times revealed that no Black members were in the 87-person voting body of the Hollywood Foreign Press Association, and also that there has not been one in at least twenty years.

New fact: Within the first half-hour of the 2021 Golden Globes telecast, there are three members of the HFPA appeared on stage to pledge alteration. Vice president Helen Hoehne said that they recognize that they have their work to do, they have to own the Black journalists in their organization.

3. Who was the first woman to win the Golden Globes award for the best director?

A. Barbra Streisand.
B. Chloe Zhao.
C. Kathryn Bigelow.
D. Jane Campion.

Answer: A. Barbra Streisand

Explanation: You have to know that Barbra Streisand was the first female director to win the Golden Globe award, for “Yentl” in 1984s.

New Fact: The 2021 Golden Globes award for the best picture drama went to Chloe Zhao’s “Nomadland,” a Western set across economic recession and personal grief. Also, Chloe Zhao became the first woman of Asian descent to win the best director. Aside from that, she is also the second woman in the history of the Globes since Streisand to win the award. Until this year, the Hollywood Foreign Press Association nominated only five women in the category.

4. Jason Sudeikis won the best actor in a comedy series award for “Ted Lasso.” Why is that a first?

A. It is the first award for a streaming comedy.
B. It is the first award for Apple TV+.
C. He is the first Canadian to win the award.
D. He is the first white male to win the award.

Answer: B. It is the first award for Apple TV+.

Explanation: At the 2021 Golden Globes, Apple TV+ scored its first major award once Jason Sudeikis won the best actor in a comedy series for the streamer’s Ted Lasso.

More Facts: For your information, Jason Sudeikis wore a rainbow tie-dye hoodie from his sister’s clothing line as he picked up the award. The sweatshirt, that retails for $110, whipped up buzz on social media, making Fey to joke after Sudeikis accepted his trophy.

5. Why was Jane Fonda arrested on Capitol Hill in 2019?

A. She was jaywalking.
B. She was protesting covid-19 lockdowns.
C. She was protesting so-called election fraud.
D. She was protesting climate change.

Answer: D. She was protesting climate change.

Explanation: We get information that Jane Fonda was arrested in the United States Capitol while peacefully protesting climate change in 2019s.

New fact: On the Sunday’s Golden Globe Award ceremony, February 28, 2021, Tina Fey and Amy Poehler presented Jane Fonda the Cecil B. DeMille award, that is given annually to an individual who has made an incredible impact on the world of entertainment. Jane Fonda was one of the few honorees to receive an award in person at the ceremony in Beverly Hills, California.

6. Who was the most nominated actor in the 2021 Golden Globe Awards?

A. Viola Davis
B. Sacha Baron Cohen
C. Chadwick Boseman
D. Lin-Manuel Miranda

Answer: B. Sacha Baron Cohen

Explanation: Sacha Baron Cohen was the only actor who has two acting nominations in the 2021 Golden Globe Awards. He won the best actor in a comedy or musical award for Borat Subsequent Movie Film. Also, he was nominated (but did not win) for the best supporting actor for his performance in The Trial of the Chicago 7. The awards ceremony aired on February 28, 2021.

7. In what year was the Golden Globe Awards ceremony canceled?

A. In 1964, after the Kennedy assassination.
B. In 2008, because of a writers’ strike.
C. In 2020, because of COVID-19.
D. In 2021, because of COVID-19.

Answer: B. In 2008, because of a writers’ strike.

Explanation: According to the research, the Golden Globe Awards ceremony was replaced in 2008 with a press conference because the writers threats for picketing the event as part of the ongoing Writers Guild of America strike that year. That was the only year in which the Hollywood Foreign Press association canceled the Golden Globe Awards ceremony. Later, in 2020 Ricky Gervais hosted the show in an empty Beverly Hilton auditorium.

New fact: February 28, 2021, the Golden Globe Awards ceremony was the first to be held bicoastally, with Tina Fey hosting from New York’s Rainbow Room and Amy Pohler hosting from Beverly Hills. The 2021 Golden Globe Awards marks the duo’s fourth time hosting the show, after hosting it regularly between 2013 and 2015.

8. Eleven TV awards were given at the 2021 Golden Globes. By the way, how many did Netflix grab?

A. 10
B. 6
C. 4
D. None.

Answer: B. 6

Explanation: Netflix won six of the 11 television awards on offer.

Another fun fact: With Amazon and Apple winning one category apiece in the 2021 ceremony, the streamers dominate 73 percent of the small-screen categories’ wins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *