Bing Basketball Quiz

Posted on

Basketball is one of the most popular sports in history. If you like playing basketball, you are able to try taking these trivia Basketball Quiz to test your knowledge.

Trivia Basketball Quiz Questions and Answers

1. What is an Alley-oop?

A. The ball handler throws a basketball which is near the basket to their teammate that dunks it in.

B. The ball handler rolls around their teammate to keep the ball from the opponent.

C. The ball handler throws a ball from the half-court.

Answer: A. The ball handler throws a basketball which is near basket to their teammate that dunks it in

2. What is the best and highest governing body of basketball?

A. Euro League

B. NBA

C. FIBA

Answer: C. FIBA

3. When was Basketball created?

A. 1737

B. 1974

C. 1891

Answer: C. 1891

4. Who created basketball?

A. James Naismith

B. William Morgan

C. Jim Thorpe

Answer: A. James Naismith

5. There are __ total players in basketball at one time.

A. 5 players

B. 10 players

C. 15 players

Answer: B. 10 players

6. A free throw is worth…

A. 1 point

B. 2 points

C. 3 points

Answer: A. 1 point

7. When a player will be awarded a throw for free?

A. When the players make a shot from the half-court.

B. When the players are fouled while shooting.

C. When the players perform an assist.

Answer: A. When the players make a shot from the half-court.

8. After a player performs their first FFP1…

A. the opposing team will be given two throws for free and possession of the ball.

B. their team is given 10 points.

C. they are ejected from the game.

Answer: A. the opposing team will be given two throws for free and possession of the ball.

9. After a player performs an FFP2…

A. their team is disqualified.

B. the other team is given 20 points.

C. they are ejected from the game.

Answer: C. they are ejected from the game.

10. What is a turnover?

A. When the two teams switch.

B. The different methods that possession of the ball goes from one team to another.

C. A player is moved to the other team during a game.

Answer: B. The different methods that possession of the ball goes from one team to another.

11. What is a run-and-gun?

A. It is a fast-paced offensive style that is used by teams.

B. A player fouls another by bumping.

C. the performance of stealing the ball from another player.

Answer: A. It is a fast-paced offensive style that is used by teams.

12. _____ picking is a strategy which involves a player waiting around for scoring opportunities rather than defends.

A. Apple

B. Orange

C. Cherry

Answer: C. Cherry

13. What happens once a buzzer-beater makes it in?

A. The shot is replayed

B. The points will count

C. The points do not count

Answer: B. The points will count

14. What does BEEF mean?

A. Balance, Eyes, Elbow, Follow Through

B. Basketball, Endline, , Elbow, Free Throw

C. Box and One, Euro Step, Elevator Screen, Field Goal

Answer: A. Balance, Eyes, Elbow, Follow Through

15. The main responsibility of the center player is to…

A. make baskets

B. steal the ball and block attacks

C. secure rebounds and defend the paint

Answer: C. secure rebounds and defend the paint

16. What is a rebound?

A. a type of move

B. a technique

C. a statistic

Answer: C. a statistic

17. What is one method to make a steal legally?

A. Deflect a pass

B. Yank the ball from the ball-handler

C. Trip the ball-handler

Answer: A. Deflect a pass

18. Kicking a basketball is what type of foul?

A. Personal foul

B. Flagrant foul

C. Technical foul

Answer: C. Technical foul

19. Physical contact between two players is what type of foul?

A. Personal foul

B. Flagrant foul

C. Technical foul

Answer: A. Personal foul

20. What is a technical foul?

A. A foul that comes from significant physical contact.

B. A foul unrelated to physical contact.

C. A foul which occurs once neither team is in obvious possession of the ball.

Answer: B. A foul unrelated to physical contact.

Bing Basketball Quiz

Bing College Basketball Quiz

If you love College Basketball, you have to take the Bing College Basketball Quiz definitely on the Bing platform and test your knowledge. This Bing quiz will test your knowledge and the information you know, however also you are able to learn a lot more about it.

In this Bing College Basketball quiz you are going to discover questions about the teams, history of some of them, fun facts regarding specific games. It is a really complete test which will take you on a history tour. Even, it will give you more information about it. So, if you are a true fan, you have to take it.

Questions From the Bing College Basketball Quiz

Here are some questions of the Bing College Basketball Quiz:

1. Who has won the NCAA men’s Division I title in 2019?

A. Tezas Tech Red Raiders

B. Virginia Cavaliers

C. Aurburn Tigers

2. How lots of teams competed in the first NCAA tournament?

A. 8

B. 12

C. 16

3. Magic Johnson led which team to a championship victory in 1979s?

A. Michingan State Spartans

B. Indiana State Sycamores

C. Michigan Wolverines

4. Who holds the record for most points in a women’s NCAA tournament game?

A. Lorri Bauman

B. Sue Bird

C. Kelsey Plum

How to take the Bing College Basketball quiz?

If you want to take this quiz, you have to go to the Bing page. After that, you are able to look for the Bing Fun section and search for the College Basketball Quiz. Please click on it to start and then you are going to see your first questions. Each question has around three possible answers, so you have to think through each one to select the right one.

The best section about this is that you are able to take the quiz and once you are done, you will be able to check what answers were correct or not. If you want more information about it, simply you are able to click on the questions. Bing will show you more about it, so you are able to read and learn more about that specific subject.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *